donderdag 12 januari 2017

Verkoold

 Een dag verkloot aan soppen en repareren met koude voeten en stijve vingers maar de schade valt mee. Een paar verlengkabels geheel of gedeeltelijk en een van de transformatoren voor de kerstverlichting werkt niet meer naar behoren, hoewel aan de buitenkant geen hitteschade zichtbaar is. Zo'n dichtgeplakte stekker met ingbouwde extra's. Niet bedoeld voor reparaties. En, ik gok vol vertrouwen, niet als onderdeel los te verkrijgen. Maar dat laatste moet ik nog navragen. Een vrijwel zeker overbodige bezigheid, die in het beste geval op ongeloof stuit, maar zeer ws een wijsneuzerige V&D-reactie tot gevolg zal hebben in de trant van: "Nee, dat bestaat niet!" ipv "Wij hebben geen zin om daar voor u achter aan te gaan."

 Nu was het dit jaar in de klussupermarkt, waar het spul vandaan komt, al duidelijk dat het aanbod tov een jaar geleden zwaar geslonken was. Het leek dit jaar ivm afgelopen jaar meer op een uitverkoop van een afgesloten serie. Wat vorig jaar bedoeld leek als een uitbouwbaar modulair systeem met allerlei losse te combineren onderdelen, was dit jaar een zeer beperkt aanbod van opzich staan verlichtingselementen. De kans dat een onderdeel los nageleverd kan worden lijkt me minimaal, tenzij het aanbod hier in Roemenië slechts een zwakke afspiegeling is van wat elders en mn in Duitsland aangeboden wordt.

 Dat is een zorg voor morgen. Net zoals het definitief schoonmaken en oververven of desnoods opnieuw stuccen iets is voor als de temperaturen voor dat soort bezigheden buitenshuis wat minder afschrikwekkend zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten