vrijdag 27 januari 2017

Dagverloop

 Rug, boodschappen en als extraatje de hond. Mijn vrijdag. Een koude vrijdag. Ik startte met -15º. Mariana anderhalf uur eerder met twee graden meer kou. De massage deed goed. Het scheelde niet veel of ik was in slaap gevallen. Geen rare pijnpunten kortom. Ook de supermarkt was aangenaam. Inkopen blijft een heerlijke bezigheid. Nu alleen nog iets meer met het ingekochte doen. Ik bedoel meer dingen inkopen, waar vanalles mee moet gebeuren en zin hebben, dat te doen. Meer dan popcorn poffen in elk geval.

 Ondanks de rust en de vrijheid van de vrijdag, had het vandaag toch iets gehaasts. Misschien door het gedoe met de hond, maar ws meer gewoon zoals altijd. Eerst dit, dan dat, dan zus of zo en dan retour. Zo'n soort gevoel overviel me bij het in de auto stapelen (weer de boodschappentassen vergeten!) van de inkopen.

 De auto afgesloten. De winkelwagen aan iemand gegeven, die 'm wel voor de erin zittende halve Lei wilde terugzetten en zelf teruggelopen naar een van de ingangen van het winkelcentrum. Naar een soort Konditorei. Een koffie besteld en mezelf getrakteerd op een stuk taart.

 Ineens is de wereld dan anders. Ineens ben je bezig met iets, waar geen enkele noodzaak achter verscholen zit. Ineens heb je oog voor mensen, oor voor je gedachten en geniet je van wat voor je neus wordt neergezet. Simpel en toch zo moeilijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten