zondag 22 januari 2017

Uitloop

 Gezellig? Was het gezellig? Ja, het was gezellig, aangenaam verpozen, etc. Maar als mensen je een maatijd aanbieden en die blijkt na je aarzelende accoord, nog bijna helemaal gemaakt te moeten worden inclusief het schillen van de aardappelen, dan loopt het allemaal weer anders dan redelijker wijs had kunnen worden voorzien. Hoe krijg je het bedacht. Mij is het niet gelukt.

 Zonder een gezonde dosis Nederlandse directheid gaat dit niet werken. Een vooraf afgebakende periode verblijven zonder dat, al is het indirect, aan te geven is tot mislukken gedoemd. Van het een komt het anders. Van de wijn de soep, van de soep sterke drank en dan de biezen pakken als de piepers gepeld worden voor de puree? Nee, dat snap ik ook nog wel, maar de volgende keer ligt de regie wel in mijn handen. En zo trek ik langzaam steeds meer naar me toe. Is niet echt wat het zou moeten zijn.

 Hoeft gelukkig niet altijd, maar als je 45 minuten in de auto zit om ergens te komen, moet je niet doen alsof je twee keer vallen van je huisdeur bij de buren zit. Honden moeten uitgelaten en vandaag stond meer op het programma, waar dus weer mooi niks van terecht is gekomen. Op dit soort momenten blijkt dat de fijnafstelling nog de nodige aandacht behoeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten