zaterdag 28 januari 2017

Niksdoen

 Een middagje lummelen. Ik ben het nog niet verleerd en dat doet deugd. Eerst een berg dierenvoer ingeslagen, toen de innerlijke mens verzorgd en tenslotte een beetje zonder speciale redenen wat winkels in, door en uit gelopen. Scheelt dat de kledingwinkels hun aantrekkingskracht op Mariana kwijt zijn. Voorlopig zwarte jurken genoeg voor de komende mndn. Voorjaars- en zomercollecties 2017 zullen onbekeken voorbijgaan en zeker niet gepast worden.

 Tijd voor een boekenwinkel, een vluchtige inspectie van uit de kluiten gewassen flatscreens en een eerste kennismaking met stofzuigerrobots. Of dat laatste werkelijk praktisch is, daar ben ik nog lang niet van overtuigd, maar het idee staat me wel aan.

 Het is jammer, dat in het winkelcentrum nauwelijks plekken zijn, waar je kunt zitten en de stroom boodschappen scorende Roemeens voor jezelf van commentaar kunt voorzien terwijl je een vorkje prikt. Restauants en bars zijn bij elkaar gepropt in een uithoek van het centrum. Heeft zo z´n praktische voordelen, bijv. gemeenschappelijke toiletvoorzieningen en zien eten doet eten, maar het zorgt ook voor een selectie van het publiek. Het percentage winkelende passanten is minimaal. Daarvoor moet je in de 'straat' met beide grote supermarkten zitten. Da's feest.

 Er is daar wel gelegenheid voor koffie (en ander spul) en ook een plek met taart, maar niet om uitgebreid te tafelen. Ander keertje weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten