zondag 15 januari 2017

Middagbesteding

 Een deel van de kapstok(ken) hangt met de inmiddels bekende afwijking in het waterpas ophangen. Met twee schroefgaten hoor je zowel horizontaal als verticale speling te hebben. Zo niet, dan is het verschuiven van de boor over iets van een mm genoeg om op een halve meter zichtbaar hoogteverschil te realiseren. Klere! Maar wat doe je er aan? Weinig. Ik kan gaan uitboren en frezen, maar niet op zondagmiddag net voor we de deur uitgaan om op ons gemakkie van een verzorgde maaltijd te genieten in een sfeervolle en service-gerichte zaak. Andere keer weer of gewoon niet. Met een jas eraan zie je niks geen afwijking meer.

 Inmiddels in de twee weken van het nieuwe jaar bijna meer gedaan dan in de laatste 4 mndn van het vorige jaar. Niks te klagen dus en daarom ook niet moeiijk gedaan over een beetje verwennerij. Dikke veertig km door een winters landschap is bovenden niet verkeerd als de wegen goed begaanbaar zijn. Alles ademt wintersport terwijl wij er helemaal niet mee bezig zijn.

 In Sighisoara waren ze bezig de sneeuw uit het centrum te verwijderen, wat gisteren in Agnita gebeurde. Mn de parkeerplaatsen werden schoongemaakt. De 25-35 cm sneeuw maakt de wegen smaller dan ze al zijn en het sneeuwschuiven de parkeerplaatsen moeilijk toegankelijk. Waar we hadden willen parkeren, was men net drukdoende de ergste zooi te verwijderen. Een paar passen lopen naar de ingang kan geen kwaad, dus maar gedaan. De rest ging als vanouds bij F. al was er weer ander personeel in de bediening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten