zondag 15 januari 2017

Kroost

 Leuk dat nest jonge honden. Maar wat nu? Zes potentiële probleemgevallen, met moeders erbij zeven. Ws is het niet zo'n probleem om voor de puppies mensen te vinden die ze willen hebben. Helaas is het probleem, dat dit enthousiasme voor de jonkies nog wel eens wil bekoelen en de honden dan alsnog op de straat belanden. Het moederdier zou bovendien gesteriliseerd moeten worden, want anders is het over 1 of 2 jaar weer raak. Maar hoe doe je dat? Ik kan het beest net een beetje aanraken, laat staan oppakken, in de auto zetten, naar de dierenarts brengen en laten verdoven.

 Toch schijnen er hele castratie- en sterilisatieprogramma's te zijn voor straat- en zwerfhonden in Roemenië, Turkije, Spanje, Thailand, Bali, etc. Die honden komen zeker weten niet vrijwillig als makken schapen naar de dierenarts toe. Eens serieus achteraan gaan.

 Voor het moment is het belangrijker om te bedenken, wat ik zelf wil. Hier lopen nu 5 honden rond. Twee echte huisdieren en drie voor voer en slapen. Soort Bed & Breakfast, zeg maar. Twee nieuwe toekomstige huisdieren in een derde poging? Zolang als de oudjes nog leven wordt het dan wel druk. Is dit het moment? Ik twijfel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten