zaterdag 14 januari 2017

Jonkies

 Vanochtend was Lady na bijna twee dagen afwezigheid weer ter plekke. Hongerig èn een stuk slanker. Bevallen dus. Hoe snel gaat dat, een hondendracht? Ik had op 3 mndn gerekend, maar daar zitten we nog lang niet aan....

  Draagtijd honden - Gemeten na de eerste dekking is de draagtijd van je hond gemiddeld 63 dagen, maar deze kan variëren tussen 57 en 72 dagen. De lengte van de dracht is vooral afhankelijk van de grootte van het toekomstige nestje.

 Oeps ... dat kan goed kloppen. Ergens moesten dus een paar wurmen liggen piepen. Na de eerste hand voer verdween de dame in een richting, die ik me eerder bedacht had. Een afgesloten perceel aan het eind van het dorp met daarop een paar schuurtjes. Weg van alles en iedereen en ws voldoende warm en beschut.

 Na een korte check (denk ik) kwam de dame weer terug. Honger had ze. Gretig slokte ze de brokken uit mijn hand om vervolgens weer terug naar de nestplek te lopen. Ik heb de hondenronde afgemaakt en ben teruggelopen met een hoeveelheid voer. De plek mag dan wel omheind zijn, maar het gat waar de hond door naar binnen en buiten glipt is groot genoeg voor mij en als het nodig is ook voor een paard. Binnen kruipt ze echter onder een schuurdeur door die afgesloten is. Het gepiep van pasgeborenen is hoorbaar, maar ik kan niks zien. Het zijn er meerdere, dat hoor je. Straks proberen of de eigenaren me toegang willen verschaffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten