maandag 16 januari 2017

Focussen

 De lever gelucht. Nu verder met het normalere bestaan. Samen zijn heeft een hoop aangename kanten maar minstens zoveel mindere en soms verdenk ik de laatste categorie van overhand. Maar soit. Het weekeinde voorbij. Hopelijk ook de dosis stommiteiten gehad, waarmee ik geconfronteerd kan worden en er kan begonnen worden met de nieuwe week.

 De tijdelijke plus-temperaturen zijn weer verleden tijd. Vanochtend zat het kwik beneden de -10º. De jonkies piepen druk. Helaas kan ik ze niet zien op de momenten, dat me dat uit zou komen. Mocht ik willen, moet ik iedere keer om de sleutel gaan vragen. Het mens vertrouwt me ws ook niet volledig en zal dus mee willen gaan. En pottenkijkers, krant-over-de-schouder-meelezers zijn niet de categorie mensen, waar ik behoefte aan heb, als ik met iets bezig ben.

 Ik vraag me trouwens af of Mariana wel uitdrukkelijk genoeg om die sleutel heeft gevraagd. Ze zegt het wel, maar ik weet inmiddels ook, dat de Nederlandse rechtstreeksheid hier zelden toegepast wordt. En Mariana is daarin Roemeenser dan de gemiddelde Roemeen. Het zal dus wel weer het soort vragen zijn geweest, waar zoveel lucht in zit, dat alle betrokken partijen - mij uitgezonderd- er van kunnen maken wat ze willen. Ergens deze week een nwe poging met bijbehorende hernieuwde instructie.

 Maar we wilden iets met vandaag .... De moederhond liep vanochtend weer mee naar ons huis, nadat ik haar notabene al had gevoerd onder de schuurdeur door. Als ze die draad weer oppakt maakt ze het mij een stuk makkelijker. Hallo ..... o ja, electra. Daar gaan we ons mee bezig houden. Electra en vervolgens de douche. Maar eerst .... nee, geen koffie maar boodschappen en dan is er weer melk voor in de koffie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten