zondag 8 januari 2017

Dombo

 Dom, dom, dom. Geen prestatie om over naar huis te schrijven. Een paar uur zoet mee geweest en alles alleen, omdat je iets denkt wat niet klopt en daardoor niet goed kijkt. Wat is het geval? De koffiemachine maant eens in de zoveel tijd, dat het machien schoongemaakt moet worden. Het is gebaseerd op een telsysteem, wat ik verder laat zitten. De schoonmaakprocedure wordt door het apparaat gestuurd en grotendeels ook afgehandeld. Ik hoef in de 20 minuten, die het duurt, maar twee handelingen, nee, drie handelingen te verrichten. De bak voor de koffiegrond leggen, een tablet in de trechter voor gemalen (aparte) koffie mikken en een kopje onder de tuit zetten , waar normaal de koffie uitkomt, maar nu het verschoningswater.

 Bij de vraag van het apparaat, om het tablet in de trechter te stoppen, keek ik verwachtingsvol naar het klepje, dat de trechter afsluit. In mijn beleving klapte het klepje de vorige keer uitnodigend omhoog. Nu dus niet. Ik overal op het klepje duwen in de hoop dat het via een drukmechanisme zou open springen. Maar niks. Handleiding erbij gezocht, maar die maakte me niks wijzer. Wat op het internet gegoogled. Maar ook dat leverde geen tip(s) op om het klepje omhoog en dus open te krijgen. Uiteindelijk met het uiteinde van het steeltje van een koffielepel het deksel opgetild. Het ding van alle kanten bekeken. Wat geprikt en gepield met een tandestoker maar geen bereidwilligheid om op eigen kracht open te gaan. Tablet in de trechter gegooid en de machine zijn werk laten doen, onderwijl bedenkend dat ik een mailtje naar de dealer moet sturen.

 Dat laatste gelukkig niet direct gedaan. Bij een van mijn koffies viel me ineens een inkeping aan de zijkant van het klepje op. Heel subtiel. Bijna niet te zien, zal ik maar zeggen. Niks automatisch dus, gewoon met je nagel ipv de achterkant van een lepelsteeltje. Beter kijken de volgende keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten