zaterdag 28 januari 2017

Omzet

 Ik zou mezelf een paar dagen schrijfrust kunnen gunnen. Kwantiteit gaat niet boven kwaliteit heb ik net weer gelezen. Behalve dat ik uit eigen ervaring inmiddels weet, dat dit een wat te zwart-witte voorstelling van zaken is, hoop ik natuurlijk dat de kwaliteit niet lijdt onder de kwantiteit. Bovendien zie ik de kwaliteit niet automatisch toenemen, als ik de kwantiteit zou afknijpen. Gewoon doorgaan zolang als het lol, voldoening, opluchting, stimulans en meer van dat soort zaken oplevert. Voor mij dan.

 Voor een lezer ligt dat ongetwijfeld anders. Wat zou een lezer van mijn blog willen cq krijgen? Een kijkje in mijn gehannes met mijn leven? Zoiets? Eindeloos gemopper en getob in, over en met het ondermaanse? Nooit zo bezig geweest met het benoemen van mijn thematiek, als er al iets onder een hoedje te vangen is. Heb hooguit af em toe op van die verzamelwebsites gekeken onder welk kopje ik mijn blog zou kunnen aanmelden. Dat aanmelden is er dan vervolgens nooit van gekomen, omdat ik geen plek vond om aan te schuiven.

 Maar we dwalen weer af. Het ging net over schrijfrust en niet over het analyseren van mijn schrijverij op dit blog. Aantallen, niet inhoud. Kwantitatief, dus. Januari 2012: 31, 2013: 29, 2014: 82, 2015: 94, 2016: 91, 2017: 103. Een bedrijf zou met die cijfers niet ontevreden zijn. Ruim 300% meer in 5 jaar tijd. Een cijfer dat echter niet op de pageviews van toepassing is. Vreemdgenoeg. Die blijven globaal rondom de 600 hangen. Wat dan weer te maken heeft met de manier waarop Google telt en de verschillende wijzen waarop het blog bezocht wordt.

 Ik zou een flauw geintje uit kunnen halen en iedere bijdrage op een aparte pagina kunnen zetten en/of na 2 of 3 regels afsluiten met een 'Lees verder'-linkje. Dat zou een sprong in het aantal pageviews veroorzaken, maar niks aan het aantal bezoekers veranderen. En als, dan eerder afschrikken dan uitnodigen om verder te kijken. En eerlijk gezegd, stel mijn blog zou op de een of andere manier trending worden, dan acht ik de kans groter, dat me dat belemmert dan uitnodigt tot meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten