donderdag 12 januari 2017

Nablussen

 Nou het er gisteren op leek, dat het leven de woelige wateren had verlaten en iets kreeg van de pracht van een strak spiegelend bergmeer, zit ik nu bij de koffie na te hikken over wat allemaal gebeurd had kunnen zijn, als..... Daar vallen zelfs ff de hernieuwde nachtelijks doodsbeleveningen rondom middernacht bij in het water. Zo'n periode heb ik eerder gehad. Kan me niet herinneren dat ik daar een reden voor gevonden heb. Brand, heb ik nog nooit gehad. Nooit anders dan gecontroleerd in houtkachel, openhaard, vuurkorf, kampvuur, gaspit, kaarsen of waxinelichtjes.

 Gelukkig is de tent sinds begin vorig jaar verzekerd. Iets wat absoluut niet vanzelfsprekend is in deze contreien, maar nog vele malen gelukkiger, dat ik daar geen gebruik van hoef te maken. Maar nu schoonmaken. Weinig vuil zo hardnekkig als roet. De schrik wordt aan de kant gebezemd door de inborst van de huisvrouw. Opruimen en wegwerken. Het staat wel erg slordig zo'n brandvlek. Gelukkig is het achter de poort.

 "Hij ademde eens diep. Zuchte met hoorbare tegenzin. Zocht de mogelijk bruikbare gereedschappen bij elkaar. Trok een paar lagen kleren over elkaar aan en handschoenen. Stapte naar buiten en dacht: 'Waarom kan dit niet bij normale temperaturen gebeuren of liever gewoon niet?' Hij trok de deur achter zich dicht, voordat de jonge katten van de kans gebruik maakten om 'm te peren. Niet ook nog achter de katten aan. Genoeg ongewenste bezigheden voor een dag."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten