dinsdag 31 januari 2017

Insi(ë)steren

 Op het nippertje van januari, maar gedaan. De Kerst is terug in de dozen en naar zolder vertrokken. Nu ff Valentijn's dag voorbij, Carnaval herdenken en dan op naar de Pasen. De kippen zijn al begonnen met de eieren. 'En groupe' hebben ze geen winterstop gehouden. Bijna elke dag was er wel eentje of zelfs meerderen. Soms bevroren, meestal bruikbaar.

Het is weer een prachtige dag. Strak blauwe lucht. Mogelijkerwijs was het een van de laatste nachten deze winter, dat het kwik door de -10° heen is gezakt. Tijdens onze afwezigheid schommelt het zelfs rond de nul. Een geruststellend idee. Geen bevroren ellende. De vorst zorg hier en daar wel voor schade. Het zijn gelukkig maar kleine dingen, maar het is iets waar ik niet zo bij de mogelijkheid heb stilgestaan. Stenen barsten, de aardewerken hanen op het dak schilferen, hoeken van randen langs de bestrating verbrokkelen en de aannemer is duidelijk te lang doorgegaan met de vorst. Het trottoir van de buren is gewoon beroerd. Dat mag (moet?) van mij betreft wel over.

 Voor het eerst sinds 2 weken weer in de kroeg, maar de rust voor de krant ontbreekt. Koffie, geld overmaken en terug naar Coveș. Werkelijk werk maken van de voorbereiding voor de werkzaamheden in mijn kamer. Het is heerlijk om nergens mee bezig te zijn, maar er gebeurd dan ook werkelijk niks van wat je wel zou willen, dat het uitgevoerd wordt. Spanningsveldje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten