zondag 22 januari 2017

Snoezig

 Donna hangt slapend in de opening van mijn bodywarmer. Sissi heeft langgerekt plaats genomen op de radiator. Juultje ligt opgerold in 'haar' kartonnen doos en Snoepie piept, dat ze naar binnen wil. Katten. Een stuk handzamer dan honden, als ze tenminste ouder zijn dan twee jaar. Het jonge tweetal haalt met regelmaat het bloed onder mijn nagels vandaan. Honden luisteren sneller en beter en houden zich er ook beter aan, zolang ik zichtbaar in de buurt ben. Katten hebben wat dat betreft een hoop schijt aan, wat ik verordonneer. Luisteren op het moment zelf en zijn het vergeten als ik me omdraai. Of denken dat het dan niet meer telt.

 Langzaam tijd voor chirurgische ingrepen. Beide jonkies zijn poezen. Sissi een mnd of 8 en Donna iets van 2 mndn jonger. Voordat ze straks in het voorjaar naar buiten gaan, is het beter dat ze 'behandeld' zijn. Vier is voldoende. Hopelijk overleven ze de eerste zomer in vrijheid en eindigen ze niet als hondenspeeltje of plat op het asfalt. Wat dat betreft mogen ze een voorbeeld nemen aan de oudere generaties.

 Donna heeft ondertussen het gezelschap van Sissi opgezocht en zich uitgestrekt op de radiator. Juul ligt nog steeds in/op haar doos en Snoepie is naar z'n eigen radiator getogen. Een dubbeldikke. Geen luxe voor een kat van bijna 8 kilo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten