zondag 22 januari 2017

Ff

 "Ffde hond gaan voeren." Dat is nu anderhalf uur geleden. Vijf minuten heen, 10 minuten voeren, aandacht, kijken of alles in orde is, 5 minuten terug. Dat is ruim gerekend. Twintig minuten dus. Maar dan vergeet ik de mogelijkheid van het treffen van mensen. Blijkbaar zit niet iedereen in de kerk. Kletsen, dus. Dat reken je in uren, niet in minuten.

 Je bepaalt ook niet, voor je aan de dag begint, wat zoal de bedoeling is. Al is het maar globaal. Je begint gewoon en vult in naarmate de uren voortschrijden. Volgens mij waren we vanalles van plan, moet er het een en ander gebeuren en zou het prettig zijn als dat zonder stress en tijdkrapte zou kunnen. Niet alles kan in vijf minuten gepropt worden. En die 'vijf minuten' zijn me inmiddels ook ruimschoots bekend. Geen zin om alles weer uren de avond in te schuiven. Dan gaat er maar een streep door een deel wat de bedoeling was. Het leuke deel wel te verstaan.

 Ook zoiets onbegrijpelijks van mij. Het leuke doe je namelijk altijd. De rest raffel je af zoals het uitkomt. Nee, als je dingen doet, doe je ze goed. Zoniet, kun je ze beter laten. Half werk is geen werk. Grrrr, verschillen maken het leven verrassend, geven kleur (rood), kosten energie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten