woensdag 25 januari 2017

Chinezig

 Het kriebelt meer en meer op lang verwaarloosde terreinen. Gisteren niet voor het eerst in de afgelopen dagen op het internet lopen zoeken naar betere statistiek mogelijkheden voor het volgen van het blog. Van het een komt het ander en ergens stond iets á la "Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn blog." Zonder bepaalde verwachting aangeklikt, want niet de eerste keer dat ik in dat onderwerp duik.

 Adviezen om te doen:
 Schrijf dingen die mensen willen delen (??)
 Doe eens iets geks (Ooo)
 De gun-factor (Wazig)
 Interactie met andere blogs (en bloggers) (Graag)
 Aanwezig zijn op social media (Nee, dank je. Uit ervaring)
 Kwaliteit boven kwantiteit (Werkelijk?)

 Adviezen om te laten:
 Op zo veel mogelijk blogs reageren met ‘wat een leuke blog!!!’ zonder het gelezen te hebben, daar prik je als schrijver zo doorheen.
 Een link naar je blog zetten in elke reactie; wanneer dit op prijs gesteld wordt is er vaak een speciaal vakje voor.
 Alles voor de bezoekers, je bent een mens, geen machine.
 Een schreeuwend reclamebord worden: overal op Facebook, Twitter, feestjes, blogs, alleen maar over jouw blog en hoe geweldig hij is praten.
 Dingen schrijven waar je niet achter staat omdat je graag meer bezoekers op je blog wil.

 Wat deze blogpost, blog verder niet bekeken, vooral bewijst, is dat orginaliteit niet telt. Meer dan 90% van de inhoud is gekopieerd cq gejat. Niet zelden letterlijk. Kookwebsites spannen wat dat de kroon, maar zijn absoluut geen uitzondering. Net zoals bij vele andere blogs en websites met de pretentie inhoud te brengen, waar de bezoeker wat aan heeft, schrijven ze vooral over wat al ergens op het internet (vaak in ruime veelvoud) te vinden is. Blijkbaar is de gemiddelde lezer nog luier dan de gemiddelde blogger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten