woensdag 18 januari 2017

Benieuwen

 Tien uur geweest. De fluitketel in de keuken komt langzaam op stoom. Ik daarentegen ben uitgekakt. Gezeten achter de laptop glijdt mijn blik van lamp naar lamp in de mij omringende kamer. Het spul geeft licht dankzij mij. Licht op de gewenste wijze notabene. Op het moment overheerst de tevredenheid. Het normale is wat afgezwakt. Morgen de douche. Een tussendoorklusje als opstap naar het echtere werk, niet dat domme gepiel met draadjes. Dat komt daarna weer aan de beurt.

 Met de theeloze thee voor mijn neus maak ik me op voor de nacht. Wat gaat het worden? Netjes een kwartiertje wakker per twee uur slaap? Dwarsliggende ingewanden en doordenderende gedachten? Hallucineren? Of gewoon naar dromeland? Grote gezelschappen, tafelen, hotelachtige omgevingen en de ochtendswitch naar actie en achtervolging? Morgenvroeg weet ik meer, als .... laat maar zitten!

 De vierde actieve dag komt er aan. De tweede week. Zonder voornemens lukte het best aardig, moet ik zeggen. En de lagere lat. En de vrijwaring van verstoring. En een beetje zelfdiscipline. Het smaakt naar meer, volgens mij, al zal ik dat verder niet benadrukken. Rustig z'n gangetje laten gaan. Het gaat tenslotte om dat gangetje. Laat dat maar gewoon begaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten