donderdag 21 september 2017

Zoektocht

 De onbestemde stemming houdt aan. Wat ik doe is het niet, wat ik bedenk werkt niet, het is gewoon niks. Freewheelen, regelen, aanschaffen, uitlaten. Niks weet het moment iets van kleur te geven. Het is iets willen, ergens trekken in hebben, maar niet weten wat. Zoet, zout, zuur, bitter? Ijs, chips, biefstuk, kaas, zelf het idee van een glaasje champagne laat niks bubbelen.

 Het weer kon beter. Maar het weer is wel een erg makkelijk slachtoffer. Wat ontbreekt is beweging, vooruitgang. Je kunt doen wat je wilt, maar zolang je van derden afhankelijk bent, is wachten, wachten en nog eens wachten je deel. Futiliteiten en meer structurele zaken. Het houdt me af van de dingen, die ikzelf wel in de hand heb. Dat is stom natuurlijk, dat besef ik en toch werkt het stagnerend.

 Vandaag een poging gedaan om een nwe Pc bijeen te sprokkelen. Dat gaat hier dus niet lukken. Ik kom in de buurt, maar grootwinkelbedrijven heb ik in deze nooit mijn vertrouwen geschonken. Zelfs de 'hobbyïst' in St Yrieix kwam zelden verder dan redelijke alternatieven voor het gewenste. Dat was in Utrecht wel anders. Ik heb nog een zaakje in Sighisoara en anders wordt het onderdelen verzamelen in het internet. Ook weer zo'n alternatief, waar ik niet enthousiast van wordt, maar van de aangeboden configuraties werd ik dat nog minder.

 Toen maar naar een Tv gekeken. Mariana wil er een, een grote, in de slaapkamer. Je moet iets als je kippig wordt en toch vanuit bed wilt genieten. Het is nieuw te ontginnen terrein na al die Tv-loze jaren. Plat, gebogen, HD, HD-ultra, 4 HD, Qled, Oled .... Het enige duidelijke was het beeldformaat. Vrees dat het iets van 65" moet worden en dan aan de spanten. Me eerst maar eens op de ophanging geconcentreerd. Dat is stukken overzichtelijker, lekker concreet maar had helaas ook niet het gewenste effect. Huuswaarts. Morgen weer een dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten