maandag 11 september 2017

Droog

 Geen water. Het gebeurd met enige regelmaat en altijd zonder vooraankondiging. Dat wordt hier niet nodig gevonden. Je merkt het tenslotte vanzelf, niet dan? Herinnert me er aan dat hier nog altijd een put aan te sluiten is. Dat zou in elk geval één werkend toilet betekenen. Geen overbodige luxe in de ochtenduren.

 Verder vooral aardig om weer met de neus op alledaagse gebruiken gedrukt te worden. Waar gebruik je verder allemaal als vanzelfsprekend water uit de kraan bij? Tanden poetsen. Waterbakken van de dieren vullen. Reservoir koffiemachine. Schoonmaken melkschuimer en citruspers. Omspoelen koffiekop. Nu is er altijd wel water in flessen, maar dan heb je niet beide handen vrij en druk staat er ook niet op als het uit de fles komt.

 Verder heeft het water niet zoveel invloed op het verloop van vandaag. Douche staat pas in de avond op het programma, de afwas kan wachten en de wasmachine in 24 is aangesloten op de put. De hete brei van Frankrijk staat vandaag op het programma en ook daarbij speelt de waterleiding geen rol van betekenis. Het draaien is wat dat betreft begonnen. Afstoten en aanzetten. Weglopen en terugdwingen. Straks misschien meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten