zaterdag 30 september 2017

Druiven

 Soms lijkt het erop, dat mijn gevoel een roepende in de woestijn te zijn, die weliswaar niet roept maar wel constateert, gelukkig door meer mensen wordt gedragen. Maar daarover straks meer en dan mn voorbeelden. Dit besef fietste een beetje op een rare manier door de middag. Een middag waarop het om toekomstige wijn ging en niet om smartfoonverslaving, gezondheidstics, elitair miskleunen of een beetje kouder leven.

 De druiven in 24 zijn minimaal dit jaar. In dertien oogt het goed. In totaal is het echter te weinig om de 25 ltr fles te vullen. Qua wit is er helemaal niks. Niet vreemd want de enige witte druif, die er was in 13, is tijdens de verbouwing gesneuveld.

 Voor 25 ltr vocht heb je ongeveer 40 kilo druiven nodig. Puur sap, niet de lokale gewoonte om water en suiker toe te voegen. Bij rood halen we zelf iets van 25 kilo en missen we 15. Bij wit moet alles van buiten komen. Daarvoor vandaag naar Medias. Dichtbij de velden van de Jidvei kun je er in deze tijd druiven kopen om wijn te maken. Riesing, een of ander Muscat en ook iets met rood, minder zoet dan de druiven in Coves maar oké. De handel gaat per bananendoos of plastic container. Misschien had ik het per kilo afgewogen kunnen krijgen, maar zo nauw luistert het natuurlijk niet.

 Uiteindelijk met 50 kilo wit (een mix) en iets van 25 kilo rood vertrokken. Ja, je moet dingen hier ruim zien. Morgen de benodigde gereedschappen aanschaffen om daarvoor niet meer afhankelijk van derden te zijn en dan maar kwetsen of butsen en mn voor rood pas over een paar weken persen. Leuk werk, sorry bezigheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten