zaterdag 23 september 2017

Opslag

 Middaguur net gepasseerd. Op het vuur staat een pan verse ratatouille te pruttelen naast een pan met vier half-formaat potjes aubergine-kaviaar. Wat een prachtig eufimisme is voor smurrie met knoflook. Maar ja, je moet iets met de aubergines, die je in je maag worden gesplitst. Pardon, die Mariana zich in haar maag heeft laten splitsen. Heb ik het al eens over gehad. Als je een tijd meegemaakt hebt, waarin zoiets een buitenkansje was, dan stap je daar niet ineens overheen.

 Heb je die tijd achter je gelaten, voel je je een koningin te rijk, als je in een super-supermarkt dingen in je kar kunt mieteren, waar je zelfs na ruim 25 gewoon geen weet van hebt. Ondertussen blijven al die trouw geconserveerde groenten in potten staan en verpieteren. Zonde. Ik heb, ook al eens benoemd, meer moeite met dingen weg moeten gooien dan Mariana, zelfs nu dat echt in de vuilnisbak gaat ipv naar de varkens.

 We hebben zeker nog voor twee of drie jaar ingemaakt augurken, kersen, paprika's, tomatensap, rozenbotteljam, pruimen op alcohol, mixen van diverse groenten en ook de al genoemnde aubergine-pasta. Nodigt mij niet uit om nog meer in potten te stoppen. Beter is het òf het inkoop- en etenspatroon aan te passen òf op te houden met conserveren. Dat laatste zou zonde zijn, want het werk is leuk en het resultaat dankbaar en smaakvol.

 Toch nog iets gedaan dit jaar. Twee grote potten augurken (4,5 ltr), 5 ltr potten peren, twee pepers, 5 half-formaat soort van tomatenpuree, 6 flessen tomatensap en nu dus de kaviaar. Niet vergeten wodka te kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten