maandag 18 september 2017

Ouderen

 "De dagelijkse fles wijn doet hem ongetwijfeld geen goed, maar waarom zouden we daarover nog strijd voeren?" (De huisarts, Joost Zaat 18 september 2017)

 "Klaas is 82. Dat hij het drinken van prins Bernhard heeft geleerd zoals hij vertelt, geloof ik niet. Wel dat zijn brein door al die whisky nu al een tijd danig in de war is."

 Daar gaan we we, het masseren houdt niet op. De maatschappij heeft zich in een boosdoener vastgebeten en kost wat kost zal geen mogelijkheid ontzien worden om de vooringenomen standpunten van de daken te bazuinen. Ja, roken is niet gezond en via de medemens wordt het gelijk gehaald. Alcohol is geen water, maar het doet, helaas, helaas eigenlijk alleen de gebruiker kwaad. Knap kut, want de eigen verantwoordelijkheid is nog steeds niet onmogelijk gemaakt door de maatschappelijke waan van het ogenblik.

 Dat iemand met 82 wat problemen krijgt met zijn/haar verstandelijke vermogens lijkt me eerder regel dan uitzondering. Dat een 82-jarige daar een sloot whiskey voor nodig heeft gehad, lijkt me eerder een teken van een degelijke gezondheid dan het omgekeerde.

 Gaat het ooit ophouden, die vreemde hang naar kost wat kost zolang mogelijk in leven blijven en dat op een door de instanties goed gedunkte wijze?? Heb je eindelijk de stress van een werkzaam leven achter de rug, mag je nog niet doen wat je wil. Moet je bezig zijn met bewegen, gezond eten, deelnemen in/aan sociale interacties en als het ff kan nog mantelen ook.

 Weet je wat ongezond is? Dwang! Werken! Maar zonder werken geen inkomen, zonder inkomen geen belasting, zonder belastig geen Sinterklaas spelende overheid. Hou eindelijk eens op met die onzin van zo oud mogelijk worden als doel op zich. En als je het eindelijk bent, wat dan? Dan ben je gegarandeerd te seniel om te snappen, dat het je niks extra's heeft opgeleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten