zaterdag 30 september 2017

'Likes'

Getallen. Een stuk simpelere kost. Inmiddels zij de pageviews de 1800 gepasseerd, waarvan 1146 uit Italië cq via een Italiaanse provider. Dat is dus op 20 na al bijna het oude record en dat op het conto via één bezoekend land. Of het ook één persoon is, waag ik te betwijfelen. Het zijn meerdere combi's van besturingssyteem en browser. Maar wat maakt het uit. Een grandioze verbetering waar we zo jaren op kunnen en ws moeten teren.

 Maar hoe was het ook weer? We doen dit niet om records te breken. Bovendien zit er over de jaren heen gezien een stijgende lijn in. Niet exponentieel. Ook niet liniair. Meer de stijging van een vals plat, maar wel stijgend. En dat inmiddels geheel zonder andere media als blogduwers. Af en toe nog wel de neiging om terug te keren op Twitter, maar dan raast er weer zo'n pseudo-morele verontwaardiging door de media en ben ik blij, dat ik er niet meer tussen zit.

 Dat het in eerste instantie een platform leek voor eigenpijpers, daar was goed mee te leven. Dat het inmiddels een soort heksenjacht stimulerend medium is geworden, maakt dat je na moet gaan denken over wat je wel of niet schrijft. Niks over anders gepigmenteerde medemensen, niks over die alsmaar groeiende groep niet-vrouwen noch mannen, religie als aanzetter tot geweld mijden, niet afwijken van de doorgschoten linkse kerk en ga zo maar verder. Voorbeelden te over. Zelfcensuur, censuur in optima forma. Dan maar liever helemaal niet. Ik bouw in stilte verder aan mijn oeuvre .... Mhoewhahhahahahhahha.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten