donderdag 7 september 2017

Buffelmelk

 Toch maar een bordje opangen "Voor negenen niet storen!"? Weer een roepende aan de poort om een uur of acht. Soms dan al op, soms ook niet. Maakt niet uit, zelden is het al een moment om met anderen geconfronteerd te worden muv Mariana. Afgezien van stomme buurvrouwen, die tot in de slaapkamer doordringen omdat ze te lui zijn om de bus naar het stadje te nemen, zijn het meestal mensen met gode bedoelingen maar beroerde timing.

 Zo ook nu. Natuurlijk al minimaal twee uur op had de man vast het idee, dat hij nu wel storen kon. Een paar dagen geleden een gesprekje over melk gehad en hij was het duidelijk niet vergeten. Buffels heeft die man. Imposante beesten. Vroeger vrij normaal, nu meer uitzonderlijk. Vorig jaar 2 nu 4 en dus ws een melkoverschot. Wat uitzonderlijk is, is natuurlijk altijd beter. Het vlees moet bijzonder zijn, de melk romiger, de yogurt lekkerder en de kaas beter. Ik ken het alleen als mozzarella. Heerlijk bij tuinverse tomaten en basilicum, maar eenmaal gekocht blijft ie meestal verloren liggen in de koelkast.

 Ik moet het maar een proberen. Nou, dat kan dus nu, want hij heeft 1,5 ltr gebracht. Zes lei de ltr en 10 voor 1,5 .... Roemeens rekenen. Ben benieuwd naar de smaak, maar ik weet nu al, dat het stuk loopt op het werk, dat het meebrengt, voordat het op mijn manier in de koffie terecht komt. Zometeen opkoken, dan afkoelen, afromen en wegzetten. Morgen vroeg weer een boter/roomlaag afscheppen en in de melkschuimer doen. Dat allemaal is al extra tov het pak melk, dat ik in de supermarkt uit de koeling trek. Dan moet de smaak niet te sterk zijn. Dat is dus afwachten. En dan heb ik het niet over het feit, dat ik voor 10 lei 4 ltr melk, gebruiksklare melk uit de super ophaal. Het is voor mij niet het spul, waar ik op kwaliteit let. Maar wie weet, drink ik van nu af aan buffel-macchiato.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten