maandag 11 september 2017

Uitvlakken

 Shit. Weer met beide beentjes op de grond qua statistische recorden. Met zo'n 4-weeks voortrollend pageview-overzicht ijlen eerder pieken en dalen in de daaropvolgende weken na. Ook de dip van vorige maand dus, toen Google opeens na jaren werkelijk in staat bleek om eigen pageviews uit de statistieken te houden. Gisteren 1030, vandaag 890. Globaal dus de verdwenen eigen kijkjes op het blog. Het doet verder geen afbreuk aan het werkelijke aantal (550) bekeken pagina's deze mnd maar het vooruitzicht is minder rooskleurig.

 Maar de maand is nog niet eens op de helft. Wij gaan het gewoon afwachten. Bovendien record wel of niet is natuurlijk geen onderdeel van het hebben van een blog. Heel ff kwam de webmaster in mij om de hoek kijken. Maximalisatie van het aantal bezoekers op de site, opklimmen in de diverse hitlijsten, bezoekers vast weten te houden cq meer pagina's per bezoeker per visite, etc. Ik ben er druk mee geweest en zelfs toen ging het me meer om de lol van het er mee bezig zijn en mooi maken. Opmaak. Vindbaarheid. Reacties.

 Misschien straks weer bij een soort van presentatie van mijn huidige leefomgeving. Wat ik er precies mee wil is me nog niet duidelijk. Niet in de laatste plaats natuurlijk omdat ik me er niet mee bezig heb gehouden in de afgelopen 2-3 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten