donderdag 28 september 2017

Verbetering

 Andere nacht. Andere dag. Andere wereld. Niet meer een paar keer per minuut het idee op het punt te staan om dood neer te vallen. Zowaar iets ontspannens bij het ontwaken. Dat is een compleet andere start van de dag zonder dat ook maar iets in de handelingen verandert. Zelfs het hele gedoe met het zooitje moeilijk handelbare honden kon de pret niet drukken.

 De lat laat ik vandaag op ontspannende hoogte liggen. Beetje schuren, beetje verven, de wasmachine in beweging zetten, koken en wat van die daardoor of daarbij voorbijkomende zaken en de avond zal niet ver meer zijn. Had gisteravond ineens zin in lezen. Is dat jaargetijd geboden? Ik zal de neiging niet de kop indrukken. Het is wel te hopen, dat ik inmiddels niet zo kippig ben, dat ik het boek verder weg moet houden, dan mijn armen lang zijn. Tijd om al de ooggegevens eens bij elkaar te rapen en naar die oogarts danwel opticiën toe te stappen. Beter gaat het echt niet meer worden. En de tijd dat ik het op het conto van uitspattingen kon schrijven is voorbij.

 Allez, een paar boodschappen op doen met de fiets en aan den slag. Koken, bakken, braden, verven en wassen. Als dat maar goed gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten