zondag 24 september 2017

Moverend

 Zondag. Weer een week achter de rug en de nwe in de startblokken. Stemming houdt nog steeds niet over. Redelijk geslapen. Niks te klagen kortom. Weinig te bloggen, dus. Ik ga weer eens het lopen oppakken. Alles kakt iedere keer weer in, als je het niet in het centrum van je aandacht houdt cq weet te houden. Daar is geen Oud en Nieuw voor nodig.

 Beweging is belangrijk. Beweging maakt actief. Nee, dit is geen sluikreclame voor Postbus 51 of Sire. Is simpele ervaring, maar met een grote MAAR. Het benodigd enige zelfdiscipline, als het ff kan wat lol erin hebben en het moet niet verworden tot een bezigheid om de bezigheid. Zo zijn er meer. Behalve bewegen (10.000 passen toch?), hebben we daar nog water drinken (minimaal 1,5 ltr), alcohol matigen (max 2 glazen), geheugentraining, 5 stuks groente en fruit per dag, etc.

 Allemaal niks mis mee, totdat je ermee bezig bent om het bezig zijn. Lopen om aan je passen-tax te komen, fruit en groente eten tot ze je aan de oren naar buiten komen, de hele tijd dat gesleep met waterflesjes, etc. Ik ben niet vies van bewust bezig zijn, maar iedere dag denken of je wel dit of dat gedaan dan wel in voldoende mate naar binnen hebt gewerkt, gaat me te ver. Ook zonder dat betuttelende overheidsvingertje. Bovendien 5 appels of het equivalent aan ander fruit dan wel groente, ik zou niet weten, waar ik dat laten moet en dat is niet omdat ik er biefstuk, cake, chips of andere ongein voor in de plaats heb genomen. En de mens is geen geen vegetariër, dus straks komt er wel weer een of andere correctie. Je wordt er gek van. En weet je wat goed is tegen gek worden? Lopen. Bye, bye.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten