vrijdag 8 september 2017

Boekvorm

 Bezig met het archiveren van 2012, toen de categorie 'Zwammen' nog niet bestond en de 'Herinneringen' nog een substantieel deel van het verhaal uitmaakten, valt behalve de al genoemde grotere afwisseling van de onderwerpen de hoeveelheid zaken op die ik meegemaakt cq doorstaan dan wel voor mijn kiezen heb gekregen. Vergeleken met toen is het nu maar een saaie boel. Gelukkig maar, zou ik zeggen. Voel bepaald geen behoefte om die tijd te verheerlijken. Ik kan die periode en z'n consequenties, grof geschetst 2006-2012 met wat naijlen in de daarop volgende jaren, ook achteraf nog steeds missen als kiespijn. Het enige 'maar' is de creativiteit met woorden. Die was toen voor mijn gevoel groter, dan in het tegenwoordig kalm en traag voort meanderende bestaan. Moet ik daar iets mee? Zal er eens over nadenken.

 Ik heb nog 6 mndn te gaan voordat 2012 op een aantrekkelijke manier in de boeken kan verdwijnen. Tussen de 45 minuten en een uur kost het om 30/31 stukjes, een mnd aan het aanstaande boek toe te voegen. Twaalf tot vijftien uur dus om de produktie van een jaar met gemiddeld één bijdrage per dag in een digitale drukproef (pdf) om te zetten en aan te leveren voor de realisatie van een ouderwetse weerslag van een modern medium.

 Ik zit nu op de helft met 288 pagina's. Die 500 gaan we dus zonder problemen halen. En dan een omslag en natuurlijk een titel .... En doe ik een pseudoniem? Voor mijn eigen eenmaige exemplaar! Ik heb er wel lol in, in het idee, moet ik bekennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten