zaterdag 23 september 2017

Bijscholen

 Pffff. Werken. Stel 'ns een nwe Pc samen en probeer te snappen waarom het ene wel en het andere niet gekozen moet worden. Sommige namen en termen herinner ik me nog van de laatste poging om iets van een ontwikkelingsbestendige Pc samen te stellen. Dat was digitaal gezien ergens in de pré-historie. Baracuda, Seagate, WD, Sata, NVidia, DDR, CPU en veel meer niet. Merken zijn deels gebleven, samenstellende delen veranderd (SSD, USB, geheugen) of gewoon verdwenen (floppy disk). Je koelt niet meer alleen met ventilatoren maar ook met vloeistoffen en de schermen zijn natuurlijk plat, lcd of led, en soms gebogen net als de Tv's. Toetsenborden kun je krijgen met verlichting, Pc-kasten idem. Meer iets voor de gamers als ik het goed heb begrepen.

 Vandaag geprobeerd om eerder nageslagen beste configuraties voor 2017 in onderdelen aan te kunnen schaffen. Cpu, moederbord, werkgeheugen, opslag, videokaart, koeling, voeding en natuurlijk ook een nw besturingsprogramma, toetsenbord, muis(mat) en kast waar alles in geschroeft moet worden op een manier, dat het als het ff kan ook werkt. Niet alleen het lichtspektakel maar mn de toegang tot het internet en vervolgens het surfen en werken met alles wat je gewend was en er misschien nu bij kan.

 Een goede stap vooruit gemaakt, maar het voelt vooralsnog meer als in de richting van een afgrond dan gemoedelijk bergop. De komende week eens zien hoe en of mensen met commerciële belangen in deze wereld reageren, als ik mijn wensenlijst presenteer. Hebben ze werkelijk verstand van zaken, willen ze meewerken of alleen verkopen? Een V12 past tenslotte niet echt in een VW-Up en een vrachtwagen kan niks met een 1,0 liter driecycinder als aandrijving. Een beetje meedenken kan nooit kwaad en daar mogen ze best iets aan verdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten