vrijdag 15 september 2017

Seizoenswissel

 Genietend van de laatste mooie avond? De onderdelen voor de avondmaaltijd naar buiten gedragen en de maaltijd genoten bij het vallen van de avond. Letterlijk. Het was donker toen we de resten naar binnen droegen en dat was geen uren later. Het gaat rap met het uitdijen van de nachtelijke uren. Volgende week begint de herfst. Je zou het overdag niet zeggen. Het is geen bijna 40º meer maar het is nog steeds vnl zon met strak blauwe lucht.

 De temperaturen in de ochtend herinneren je er aan dat ondanks alles de seizoenen niet stilstaan. Het is fris en stukker prettiger lopen dan een mnd of wat geleden. Weer heuvel op zonder dat kleffe zweterige gedoe en geen neiging direct weer onder de douche te willen, als ik thuis ben. Daarvoor kom ik minder vlot onder mijn dekbed vandaan. De aanloop naar de heerlijk lange winternachten is begonnen. Hangen me voor de Kerst ws alweer de neus uit, maar nu is het er wel.

 Mag hopen, dat we net als vorig jaar nog weken aan de goede kant van het scheidsvlak weten te verwijlen. Het gaat dan wel langzaam naar beneden met de temperatuur, maar het regenseizoen hebben we met de zomer gehad. Dat is meer dan aangenaam nu de zomer voorbij is en de winterslaapbehoefte nog ff op zich laat wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten