zaterdag 30 september 2017

Boekdruk

 Van het een komt het andere. Nu we het toch over oeuvre hebben. Ik moet mijn boekvormende werkzaamheden afronden. Als ik niet ff doorbijt, heb ik er een los draadje bij. Lijkt me niet slim. Waar stokt de boel? De omslag moet bedacht worden. Bij een project als dit misschien nog wel belangrijker dan de inhoud. En dan natuurlijk een titel. Misschien eerst de titel, dan komt een idee voor de omslag ws vanzelf.

 Een titel dus. Hoe geeft je zo chaotisch iets als mijn blog een titel? Gewoon "Blog"? Nee. "OMG"? Nee. "Een leven"? Valt al beter. "Leven"? Da's wel de kern, maar het pakt niet echt. Iets met titel en sub-titel? "Leven. De omslag"? Mweuh. "Leven. De scherven" Da's niet verkeerd. Geeft direct een beeld voor de omslag. Foto zoeken. Tekst in invoegen. Pdf maken. Inleidende pagina's afwerken. Finish. Digitaal overpompen. Per post retour.

 In principe 'Af' dus. Wel nog een nachtje of wat over de titel slapen. Tenslotte bedenken hoeveel stuks ik laat maken. Hoeveel mensen ga ik een exemplaar in de maag splitsen? Bij de verzendkosten staat ook 'pallet' als mogelijkheid gegeven. Zoveel zullen het er zeker niet worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten