zondag 17 september 2017

Verbijsterd

 Het doodvonnis voor pups, Lady en vriend heeft me gisteren danig van stuk gebracht. Als je dat had gewild, had je het beter direct kunnen doen. Met de pups tenminste. Niet nu na iets van 4 weken. En het doden van volwassen honden zonder speciale reden gaat er bij mij al helemaal niet in. Moet ook niet bedenken hoe dat zou kunnen gebeuren. Vast niet met een spuitje van de dierenarts.

 Wat te doen? In een land als Nederland is de zorg voor huisdieren een beetje doorgeschoten maar hier laat het aardig te wensen over. Een hond is geen produktiedier èn in overvloed aanwezig. Nederland kent bovendien het probleem van zwerfhonden niet. Maar je hebt zwerfhonden en zwerfhonden. Lady doe niemand kwaad, de reu bij haar nog minder ..... als mensen de beesten gewoon met rust laten cq negeren. Geeft ze wat te eten en je heb er geen last van. Maar dat is de blik van een buitenstaander.

 Die pups kan ik nog onder mij hoede nemen en hopen, dat ik een goed tehuis voor ze vind. Twee volwassen dieren exta opnemen, zie ik niet zitten. Ze zijn het buitenleven gewend, de complete vrijheid. Om die een basis hoeveelheid gehoorzaamheid en manieren te leren kost een hoop aandacht en geduld. Dat gaat gauw een jaar of twee duren. Daar heb ik noch de tijd voor noch de zin in. En dan zit ik met zes honden, weer met zes honden ..... als we alle jonkies krijgen geplaatst. Nee, dank je. Wat is het alternatief?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten