zaterdag 9 september 2017

Luchtbouw

 Het dromen nog niet verleerd. Vanochtend al wakker maar nog geen zin om op te staan, betrapte ik mezelf op onderhandelingen met een uitgever. Of het een vast afkoopbedrag moest worden of iets met een percentage van de verkoop. Dat gaat dan redelijk ver. Hele gesprekken gaan door mijn hoofd en de alternatieven worden serieus afgewogen. Moet je met eventuele vertalingen rekening houden, etc. Filmrechten heb ik vanochtend niet overwogen. Dat valt weer mee.

 Wat een beetje gefröbel in Word niet voor gevolgen kan hebben. De opbrengstenkant van een bestseller lijken me wel aardig, de rest is een circus, waar ik geen deel van zou willen uitmaken. Je zou er toch niet aan moeten denken om voorlezingen te moeten houden, interviews geven, prijzen in ontvangst nemen en bij praatprogramma's moeten aanschuiven. Doe mij maar een schuilnaam en die goed afgeschermd. Gelukkig -wat dit deel betreft- zijn ook dagdromen meestal ver van de werkelijkheid verwijderd.

 De werkelijkheid is een tuin vergeven van het onkruid, waar ik vandaag gewoon aan moet geloven. Dat begin is zo belangrijk, dat zetje totdat iets van een autonome beweging ontstaat. Ff diep ademhalen, neus dichtknijpen en het diepe in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten