zaterdag 9 september 2017

Finalement

 Het heeft nog een extra zetje in de rug gekost, maar vanmiddag na het dagenlang gedraal in de tuin terecht gekomen èn 2 kuub onkruid verwijderd. Ja, met een hoop lucht ertussen natuurlijk, maar imposante hopen en dat alles van zeg, 20 vierkante meter. Van de zeven of zes perceeltjes zijn er nu twee die globaal weer een beetje weg hebben van een moestuin ipv een onkruidkweekerij.

 De wortels doen het ondanks de overwoekering vrij aardig. Na het verwijderen van de tomatenplanten bleken een deel van de ertussen geplantte peper-/paprikagewassen wel enorm gegroeid maar nauwelijks vrucht te dragen. Geen goeie combi, dus. Te weinig licht, vrees ik. Blijkt trouwens dat pepers vaste planten zijn en geen éénjarigen, waarvoor ik ze tot nog toe heb gehouden. Eens zien of we ze kunnen laten overwinteren. Moet goed uitwerken voor de productie van volgend jaar. Nu duurt het bijna het hele groeiseizoen voordat de planten vrucht dragen, laat staan de pepers rijp, cq rood zijn.

 Tomatenplanten gerooid. Ook de groene vruchten. Daar moeten we iets mee. Wordt werken morgen en niet alleen vanwege de groene tomaten.

 Ondertussen de smaak aan de tuin vast weten te houden. Maandag verder. De selderieknollen terugvinden, de bonen doppen èn, wat het belangrijkste is: de uien oogsten, als daar tenminste iets van over is. Hetzelfde geldt voor de prei en in theorie zouden er ook ergens aardappelen moeten zitten. Maar daar heb ik weinig loof van boven de grond gezien. De tuin als ontdekkingsreis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten