maandag 11 september 2017

Verfraaien

 De potentiële papieren neerslag van het eerste OMG-blog-jaar is gerealiseerd. Ik zie 456 pagina's, maar sec zijn het er 454 en iets van 400 met tekst. Het ziet er niet verkeerd uit. Uiterlijk, hè. Over de inhoud zegt het niks en dat is verder ook niet aan mij. Hoooooooooooo. Daar slaan we weer de verkeerde hoek om. Dit is archiveren niet publiceren. Dat zijn twee totaal verschillende ordes. Toch typisch, dat ik zo soepeltjes die grens passeer. 'Wensdenken' heet zoiets.

 Nu verder. Dit is het skelet. Voor het simpele archiveren is dit voldoende, maar ik wil er voor mezelf ook iets leuks van maken. Dus nu titel en omslag bedenken. Misschien een voorwoord? Kandidaten? Een opdracht? Je kunt een cadeau simpelweg in het zakje van de winkel overdragen, of er een aardig papier omheen vouwen, maar je kunt het daar ook niet bij laten. Een paar van die tot iets bloemachtigs opgekrulde linten. Een sfeervolle sticker. En dan natuurlijk een 'aangekleed' moment voor de overdracht. Zover is het nog niet.

 Het is dan wel voor mezelf, maar ook jezelf kun je verwennen. Winkelpersoneel snapt dat niet altijd, dus beter direct "Ja" antwoorden, als ze je vragen of het voor een cadeau is. Meestal bakken die er echter niet zoveel van. Dus het beste is het om het thuis zelf te doen. Nu doe ik me die inpakmoeite zelden voor mezelf, maar voor anderen met des te meer plezier. Dit 'pakketje' ga ik echter op smaakvolle wijze opleuken. Pimpen, toch? Niet dan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten