zondag 9 augustus 2020

Wintervoorbereidingen

 Zondag. Aangename stilte. Rustoverstijgende stilte. Shit, een mafkees verstoort het idyllische plaatje. Ze zouden de auto's moeten verbieden op zondag. Alleen het geklepper van de ooievaars en het gekwetter van mussen zijn toegestaan. Waarbij het geklepper ergens de komende weken weer voor mndn zal verdwijnen. Zou wel willen weten waar 'onze' ooievaars de winter doorbrengen. De beesten schijnen Israël als pleisterplaats te benutten op weg naar hun winterverblijf ergens in Afrika. In 2019 had men het over 350.000 dieren. Moet een machtig gezicht zijn. Ik herinner me een moment in St Yrieix waar ik op het juiste moment op de juiste plek stond om de ene V na de ander over te zien gaan. Dat waren kraanvogels met hun karakteristiek geluid. Van NO naar ZW tegen een grote rode ondergaande zon in. Of gingen ze nou net de andere kant op? Weet dat niet meer.
 
 Grapje: De kraanvogel is een vogel uit de familie van de kraanvogels en de orde van de kraanvogelachtigen. (Wiki) Je moet het maar bedacht krijgen.
 
 Blijven onze 'barzi' in Europa, bijv. het zuiden van Spanje of maken ze echt de overstap naar Afrika via een ommetje over Israël? Dat laatste omdat boven de Middellandse zee geen of niet voldoende thermiek is om van te profiteren. Op zich zou het tenslotte een stuk korter zijn opweg naar Niger of Mali.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten