zaterdag 15 augustus 2020

Blauw/wit

 De tuin is blij en mij kan de regen niet zoveel schelen. Zeker als het zo in alle rust naar beneden komt. Geen douche, geen stortvloed, geen hagel. Gewoon regen die de tijd krijgt om de grond in te trekken. Na het beulen van gisteren een dagje een pas op de plaats. Komt goed uit. Geen discussie over wel of niet werken op deze Maria-dag. Haar hemelvaart als ik me goed herinner. Is al eeuwen (1967) geen vrije dag meer in Nederland en al helemaal niks meer met processies en zo.

 En dat het een vrije dag is of niet, wat het hier dus wel is, maakt me niet zoveel uit. De onzin, dat je dan niks mag doen, daar botsen Mariana en ik met regelmaat over, want je heb hier een heel zwikkie van die dagen. Als ik niks wil doen, doe ik niks ongeacht welke dag van het jaar het is. Dat men me daartoe denkt te kunnen verplichten, al is het enkel moreel, dat wekt wrevel en dwarsheid op. En als Mariana nou zoals haar ouders en nog verder terug werkdagen maakte van de vroege ochtend tot een eind in de avond, dan zou ik haar die dagen als vandaag van harte gunnen. Als je al niet veel doet, lijkt het me een beetje bizar om je op speciale dagen te beroepen op de plicht om niks te doen.

 Maar goed, weinig discussie daarover vandaag. Het blijft volgens de vooruitzichten de hele dag nat, alleen de hoeveelheden wisselen. Misschien een mooi moment om me over het maken van een aantal chutneys te buigen. Mag dat Maria?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten