zondag 30 augustus 2020

Perfectie

 Weeronline heeft er aan vastgehouden. Vandaag is/wordt een dag die weerkundig een 10 verdient. De regenverwachting bij 0,0 mm is bijgesteld van 5 naar 0 procent. Dat past al beter in het plaatje. De windverwachting blijft met een 4 wat mij betreft aan de hoge kant. Geen extreme frisheid vanochtend die je aan het naderen najaar herinnert.

 Lucht is strak blauw en vooralsnog niet doortrokken met de condensstrepen van vliegtuigen. Die zijn sinds het hele coronagedoe sowieso vrijwel compleet afwezig. Kon je voordien mn aan het eind van de middag soms 10 of 12 lijnen tellen, zijn ze inmiddels zo zeldzaam dat ze in het oog springen, als ze er weer een keertje zijn.

 Het gras is nat. Het hooi moet weer drogen. Mag geen probleem zijn bij de voorspelde 33º voor vandaag. Jagers waren druk op de heuvel tijdens de hondenronde. Gelukkig had ik de dames nog aan de lijn. Klonk naar wildwest, het afslaan van een indianenaanval. Slechte schutters of d'r werd een hele kudde zwijnen omgelegd.

 Zometeen de tuin in. Zin in. Mooie, strakke, onkruidvrije veldjes in afwachtig van hun winterbehandeling is het doel. Ik ben niet zo van de wilde tuinen of de nieuwste trend het voedselbos. Ik ben meer voor strak in het gelid, gecombineerd maar gescheiden, herkenbaar en roulerend. Dat alles wel zonder chemische toestanden. Wat me doet denken, dat ik dit jaar op een aantal percelen mest moet opbrengen. Tijd voor een bemestings- annex beplantingsschema dat verder kijkt dan het komende seizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten