donderdag 20 augustus 2020

Bezigheidstherapie

 Tja, wat wil je. Druilerige dag. Onwillige rug. Nwe computerspel. Nou? Een kat op het spek binden geeft een minder voorspelbaar resultaat. Nu mag ik behalve mijn rug in beweging houden ipv meer dan 12 uur op een stoel zitten ook nog een beginnend verslavingseffect de kop in drukken. Als iets duidelijk is geworden gisteren, is het dat zitten het niet is. Dat is een steun in de rug voor vandaag. Leuk meegenomen maar onbedoelde woordspeling.

 Het weer is niks beter dan gisteren, eerder nog natter. Huppelend de tuin in zit er dus niet in. Zal iets worden tussen aanrecht en Pc. De afwas is helder. De voortgang in de verhaallijn van het spel gaat ook redelijk rechttoe-rechtaan. Dat je daarbij niet op een dode meer of minder of te letten scheelt ook. Maar daarnaast zijn er nog zg contracten. De hoofdpersoon is een gezocht crimineel, die niet vies is van een moord. Daar maken derden dan weer gebruik van, maar met rare voorwaarden als een betaling die afhangt van het feit of het uitziet als zelfmoord of niet. Ga daar maar aanstaan.

 Zover ik weet kan ik iemand bewusteloos wurgen of aan mijn zwaard rijgen. Het laatste zal niet de bedoeling zijn. Het eerste is nodig om de persoon, die je een handje richting het hiernamaals moet helpen, hanteerbaar te maken. Dat moet dan wel zonder getuigen en dat geldt voor het verslepen ook. Nu nog die plek vinden waar meer stadsbewoners er voor kiezen om de dood tegemoet te springen. Daar ben ik blijven hangen gisteravond en ik zou zo weer verder kunnen gaan. Steeds weer opnieuw. Steeds iets anders proberen. Steeds weer kijken of je geen hint over het hoofd hebt gezien. Etc.

 Een andere mogelijkheid is naar de oplossing zoeken op het internet. Als een nwe spel verschijnt, heb je bijna net zo snel de 'doorlopen' op het internet staan. Ooit omslachtige beschrijvingen, vervolgens met hier en daar een schermafdruk en tegenwoordig gewoon complete video's op YT. Maar dat is als een puzzel kopen en beginnen met het lezen van de oplossing. Niet leuk. En bovendien, niks menselijks is me vreemd, als je het doet, is de oplossing òf zo voor de hand liggend, dat je 'm zelf ook wel gevonden zou hebben òf zo ver gezocht, dat zelfs het voorbeeld je bijna boven de pet gaat.

 Volgens mij zit er geen tijdslimiet aan die contracten gekoppeld, dus eerst maar eens wat anders proberen, zoals een barkeeper ontvoeren uit een privéclub, waar ik me al een tattoo voor heb moeten zetten om er naar binnen te kunnen. Vrees dat het niet een kwestie van naar binnen lopen, neerslaan, op mijn nek leggen en weer naar buiten gaan zal worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten