woensdag 26 augustus 2020

Doordraaien

 Half negen en kun je dit al schemer noemen of is het de overgang er naar toe? Het verschil zal niet meer dan minuten zijn. Hoe dan ook, duidelijk niet meer de bedoeling om nog iets te doen buiten. Eind augustus. Laatste jaren nauwelijks mee bezig geweest volgens mij. Had toen niet zo de neiging om na het avondeten nog actief te zijn buiten als ik het ervoor überhaupt al was geweest.

 Het is een rare tijd nu. 's Morgens te nat. 's Middags te warm. 's Avonds te donker. Valt in praktijk wel mee, maar zo op het eerste oog weinig uren waarin bezig zijn loont en/of lekker is. Benieuwd wat en hoe het morgen gaat worden. Iets waar ik inmiddels een beetje mee in mijn maag zit, zijn de de wortels. Wortelsoep. Wortelsalade. Wortelsap. Wortelpuree. Gekookte wortels. Geraspte wortels. Ingemaakte wortels. Wortels in het zuur. Een chutney staat nog op het programma. Ze komen me inmiddels neus en oren uit en er staan nog een meter of vier in de tuin.

 Had me bedacht om het naar het voorbeeld van de tomaten als sap te conserveren maar zonder speciale apparatuur lijkt het me een bewerkelijke toestand. Ik had aan de ontsapper gedacht en in feite is het volgens mij de enige werkbare methode, als je meer dan een glaasje voor bij het ontbijt of als tussendoortje wilt. Maar dan nog. Schoonmaken. Raspen. Ontsappen. Aftappen. Opkoken. Flessen vullen en warm wegzetten in de hoop, dat ze zich langzaam afkoelend vacuüm trekken. Daar gaat toch gauw een dag in zitten. Na het weekeinde als het weer een pas op de plaats maakt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten