zaterdag 29 augustus 2020

Inlossen

 Aardig bezig geweest t/m een relaxt kampvuurtje in de avond. Kan vroeg tegenwoordig. Krijg weer iets van een opruimsmaak te pakken. Onkruid. Sloophout. Pallets. Alles moet weg. Composthoop of kampvuur. Ruimte! Eindelijk een tuin van één geheel.  Wie weet gaat het volgend jaar lukken. Nu blijft het beperkt tot voorbereidende werkzaamheden. Verwijderen, verslepen, verbranden. Klaar voor aanpassingen en uitbreiding.

 Morgen achter de lui van de kas aan. Ze zouden snel bij me terug komen. Dat is inmiddels twee weken geleden. Zoiets als een Roemeen zegt 'Twee minuten' en jij in alle rust ff boodschappen kunt gaan doen. Vrg me af wat de reden voor deze tijdsduur is. Mijn vrg lijkt me een mail naar het hoofdkantoor van de leverancier, waar zij weer een dealer van zijn, en daar schudden ze het antwoord zo uit hun mouw. Het is allemaal uitgetekend, afgemeten, bekend, bepaald, etc. Ze gaan een bouwpakket echt niet iedere keer opnieuw uitvinden. Die profielen hebben gewoon standaardmaten.

 Misschien ging de verkoper wel op vakantie. Maakt mij niet uit, maar zeg dan dat het 2 of voor mijn part drie weken gaat duren.  Twee weken is verre van snel. Sterker nog, het brengt mijn planning in gevaar. Ik had al een slag om de arm gehouden, maar als het niet voor eind november gaat lukken, verschuift het hele zooitje door naar het voorjaar. Geen geklooi bij temperaturen onder nul. Niet met beton, niet met aluminium en niet met glas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten