zondag 30 augustus 2020

Mislukt

 De eerst poging om op grotere schaal, dan een glaasje wortelsap te maken, gaf niet het gewenste resultaat. Gaf eigenlijk helemaal geen resultaat. De ontsapper is het dus niet. Misschien straks voor de vlierbessen, maar hier is het niet de goede methode. Ik had al meer vocht verwacht na het verkleineren in de keukenmachine. Droog wil ik het niet noemen maar verder dan een beetje vochtig kwam het mengsel niet wat in de ontsapper ging.

 Morgen een tweede poging. De pulp uit de blender opkoken met water, beetje suiker en ik denk het sap van een citroen toevoegen. Dan moet het wortelsap qua uiterlijk meer in de richting van het gewenste resultaat komen. Mooi, dik en oranje, geen urine-achtige vloeistof (na een avond doorzakken op bier!), die qua hoeveelheid de moeite van het aftappen niet waard was. Zo leer je, zullen we maar zeggen.

 Blijft je wens steken bij een vers glaasje in de ochtend moet je schijnbaar een slow-juicer hebben van het merk Angel en dan de 8500 S variant. Met een rvs-kwaliteit waar ook chirugische instrumenten van gemaakt worden. Nou, poe poe, dat kan natuurlijk alleen maar goed zijn. Kost zo'n 1600 euro. Ff snel gerekend, dat, als ik daardoor de sapjes in de supermarkt kan laten staan, ik het apparaat in 4-5 jaar terugverdien. Het werk, de tijd en de grondstoffen niet meegerekend. Maak er maar 10 van. Hoelang is de garantie op zo'n ding??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten