woensdag 12 augustus 2020

Viraal_52

 Ze weten allemaal niet wat ze doen moeten en doen maar wat. De ene keer vanwege dit, de andere keer vanwege dat en dan weer niet, of vrijwillig. De Roemeense regering haalt een reisbeperking naar Spanje weg uit een officieel advies vanwege 'Sociaal-economische redenen'. Er wordt met meerdere maten gemeten. Overal. Overal en nergens probeert men het wiel uit te vinden en probeert het ongezien te slijten.

 Poetin heeft z'n vaccin, als je de verhalen mag geloven. Ik denk niet, dat ik als leraar blij zou zijn, dat ik als een van de eerste uitverkorenen gevaccineerd zou worden. Ik vertrouw het voor geen cent. Maar dat is Rusland. Een paar doden meer of meer, daar ligt men niet wakker van. De USA doet het niet beter, maar heeft nog geen vaccin en ook Zuid-Amerika schijnt een ramp te zijn.

 Het enige wat zeker is: de verspreiding van het Covid-19 virus neemt toe en niet zo'n beetje ook. Maar wat betekent dat? Neemt ook de mogelijk dodelijke consequentie in gelijke mate toe? Bewegen we richting die nietszeggende groepsimmuniteit? Zwak het virus af? Is het verhaal voor de winter voorbij of begint de ellende dan pas echt? D'r zijn veel en veel meer vrgn dan antwoorden. En de antwoorden, die je krijgt, stralen niet die geruststelling uit, waar je in feite wel behoefte aan hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten