vrijdag 14 augustus 2020

Foutje

 De aannemer mag blij zijn, dat ik hem vanwege zijn familie-omstandigheden tegenwoordig zoveel mogelijk ontzie, anders had ik 'm toch weer ff de oren gewassen. De muizen waar ik een tijd terug last van had, kwamen volgens hem binnen langs de afvoerpijp of de waterleiding en dus zou het zeker een halve mtr graven zijn om ergens een gat in het fundament te vinden, dat ik zou moeten dichten om herhaling te voorkomen.

 Nou, mooi niet. De beestjes lopen gewoon begane grond binnen op een plek waar ooit een deurtje zat om de koeienstront uit de stal te vegen wat nu de tuinkamer moet worden. De werklui hebben wel de ruimte van het deurtje in de muur opgevuld maar niet de moeite genomen om dieper dan het grondoppervlakt te gaan. Er zal daar iets van een drempel zijn geweest maar een fundament ontbreekt. Dit is icm het gat in de betonvloer, wat ze ooit hebben moeten maken omdat een verbinding in de waterleiding niet goed sluitend was gemaakt, een soort rode loper voor de beestjes vanuit de winterkou buiten naar vloerverwarming, steenwol, waterwaterleiding en badwaterafvoer. Een walhalla dat als het ware met rode neonpijlen werd aangegeven. De warmte moet buiten te voelen zijn geweest.

 Dat is dus het volgende bijkomende klusje na het hondenproof maken van de onderkant van de schutting. De halve mtr graven zal nu nodig zijn om iets van een fundament te maken ter afsluiting van deze 8-banenbrede snelweg naar binnen en buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten