Tomaten doorgedraaid. Niet omdat de kiloprijs op de veiling lager was dan mijn produktiekosten maar simpelweg als verwerking. Nu nog kiezen wat het gaat worden. Sap of puree? Enige verschil is de kooktijd. Een uurtje of zo in het eerste geval en eindeloos in het laatste geval. Ik denk, dat ik voor het eerste alternatief ga. Puree of wat daar voor door moet gaan, heb ik nog van afgelopen jaar. Enigszins bitter van smaak omdat ik schil en pitjes mee verpulverd heb in de Nutribullet. Leek me erg praktisch. Achteraf ben ik daar minder over te spreken. Nu is alles door zo'n machine gegaan, die het sap eruit perst en de rest apart uitpoept. Ff extra werk, maar het komt de smaak ten goede. Tomaten zijn zoet(ig) niet bitter. Daar gooi ik wel wat zout bij, maar niet teveel. Een genot als het klaar is, zelfs zonder wodka.
Die puree of nog meer sap kan altijd nog. D'r hangt genoeg in de kas wat nog moet rijpen. Daar tegenop eten is compleet onmogelijk. Maar dat was ook de bedoeling. In een 2-persoonshuishouden hoeft je geen 40 of 50 tomaten planten om aan de soep- en saladebehoefte te voldoen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten