zondag 16 augustus 2020

Blogiciteit

 Dit blog is door de jaren heen met regelmaat van categorie veranderd. Ik zou het nu omschrijven als een blog over het dagelijkse leven met een vleugje persoonlijks en af en toe iets over de actualiteit. Als ik daar dan op zoek in Google, mn dan het dagelijkse leven, dan krijg ik een waaier aan mogelijkheden waarin weinig zit wat me aantrekt tot lezen. Of de lappen tekst zijn te lang, of te belerend, of van teveel foto's voorzien, of te sporadisch, of te vol van zichzelf, of teveel over kinderen, of eigenlijk meer een reisblog of een of andere gespecialiseerde richting, etc.

 Je zou bijna gaan denken, dat je eigen blog een uniek geval is. Maar dan zo uniek, dat het slechts weinigen aanspreekt. Als 'Influencer' zou ik geen droog brood verdienen. Ik zou geen bedrijfstak, dienst of instelling weten te verzinnen, die hun 'produkt' aangeprezen ziet worden door mijn gebrabbel. Nu werkt dat bij die professionele types volgens mij eerder omgekeerd. Een en al opportunisme. Principeloze individuen die het alleen om het cashen gaat. Als je dat weet, en dat lijkt me algemeen bekend, volg je zo iemand niet meer, lijkt me. Zo werkt dat in deze precies niet. Daar komt de menselijke 'natuur' om de hoek kijken. Iedereen wil (blijkbaar) die glamour, dat cashen, mooi en/of succesvol gevonden worden, etc. In elk geval als men nog niet droog achter de oren is.

 Ik denk zo af en toe na over wat ik na 10K van plan ben. En die komen er rap an. Ik blijf het een mooi moment vinden om te kappen of op z'n minste te veranderen. De vrg is alleen veranderen naar wat? Wat veranderen? Hoe veranderen? Waarom veranderen? Water bij de wijn doen? Welke wijn? Hoeveel water?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten