zaterdag 15 augustus 2020

Copycats

 "Bewaar in de koelkast". Ik zou soms wel eens willen weten hoe groot de koelkasten van al die kookfanaten zijn. Zelfs als het bij een of twee jampotjes blijft ipv van 7 of 8 per keer. Leuk als je ieder 14 dagen twee potjes vult en dan twee weken bezig bent  met ze te legen om plaats te maken voor het resultaat van de volgende kooksessie.

 De koelkast is voor restjes wat koken betreft en niet voor het resultaat van speciaal gekozen verwerkingstrajecten. 'Donker en koel' lijkt me in het algemeen al problemen genoeg te geven, laat staan een oversized koelkast in meervoud. Maar die miepen, want het zijn echt merendeels vrouwen terwijl ik in mijn leven maar zelden een vrouw tegen ben gekomen die fatsoenlijk kon koken, laat staan meer dan gemiddeld, miepen elkaar na als een stelletje papagaaien. In de koelkast, pot op z'n kop zetten, steriliseren van potten en meer van dat soort adviezen, die bijna voelbaar zelf niet opgevolgd worden. Zelfs de recepten zijn met regelmaat gewoon een kopie van iets op een andere website zonder dat daar melding van wordt gemaakt.

 Echte kookwebsites van mensen die die tak van sport naar hartelust beoefenen en de resultaten, bereidingswijzen en ingrediënten gedetailleerd delen via het internet kom ik maar zelden tegen. Vaak is het mn paginavulling. Kookboekniveau waarbij vooral die 238 pagina's gehaald moeten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten