donderdag 13 augustus 2020

Verdampen

 Waar de vorige keer het resultaat 6 ltr flessen tomatensap was, is na uren extra gas-investering het resultaat vandaag 6x 0,25 ltr puree. Uitgaande van het feit dat de beginhoeveelheden hetzelfde volume hadden, en volgens mij klopte dat aardig, heb ik vandaag 6 x 0,75 ltr water laten verdampen. Toch 4,5 ltr aan de dampkring toegevoegd. Mag hopen dat ik geen kritieke grenzen heb helpen overschrijden.

 Mooi van kleur, zoet van smaak, net niet dik genoeg. Ik wilde echter het risico niet nemen, dat ik er te laat bij zou zijn en de boel van de bodem van de pan had moeten schrapen. Het is in meerdere opzichten alweer beter dan de versie van vorig jaar Vooruitgang! Wat wil een mens meer?

 Ik geloof, dat de verwerking van de tomaten nummer één op de lijst van prettige tuinbijkomstigheden is. Misschien dat chutneys of eigen jam nog net iets hoger zouden kunnen scoren, maar daar ben ik dit jaar nog niet aan toe gekomen. Een chutney zou nog kunnen. Die jam moet minimaal een jaar wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten