vrijdag 28 augustus 2020

Partyloos

 Volgens mij hebben we de feestjes nu gehad. Het eerstvolgende feestmoment is Kerstmis. Bijna vijf mndn onverstoord mijn dagen kunnen invullen. Orthodoxe kerkfeestdagen even buiten beschouwing gelaten. Die zitten er bij mij nog niet ingeprent. Hoe moet ik trouwens sterfdagen vercalculeren? Daar heb ik er nog een paar van te gaan. Het rare is, dat ik nu vele malen datumgevoeliger ben dan tig jaren geleden. Kon ik ooit de verjaardagen met moeite op een rij houden, rijg ik de sterfdagen inmiddels moeiteloos aaneen.

 Lijkt me, dat verjaardagen van levenden zielen belangrijker zijn dan de dagen waarop mensen het leven hebben gelaten. Iets maakt, dat het omgekeerd werkt. Bijkomend voordeel of  'collateral damage', zo je wilt, is dat er steeds minder verjaardagen van levenden te onthouden zijn, wat dat een stuk eenvoudiger maakt. De een helpt de ander een handje. Dat meer dan de helft van de familie aan de kant is geschoven scheelt natuurlijk ook.

 Eigenlijk heb ik de komende mndn mijn handen vrij en kan ik me van de ene klus op de andere gooien. Net als in de afgelopen mndn ..... Maar, laat ik niet zo negatief zijn. Augustus is een soort peilmnd en hoewel het allemaal beter had gekund, zoals alles altijd beter kan, is er best wat gebeurd èn is er nog aardig wat ruimte om meer te doen. Rug en minder concreet fysiek ongemak dienende zou het buitenwerk tot half november kunnen doorlopen. Dat geeft zoveel ruimte, dat ik me bijna afvraag wat ik dan allemaal denk te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten