woensdag 12 augustus 2020

Bederf

 Houdbaarheidsdatum mocht dan 15/08 zijn, mijn neus had er geen zin in. Die laatste vertrouw meer dan een op een verpakking gestempelde datum. Het betrof kippenvleugeltjes, die op de bbq hadden moeten belanden. Daar zijn ze dus niet terecht gekomen. In twee, apart dichtgeknoopte plastic zakken linea recta in de vuilnisbak. Waagstuk bij deze temperaturen. Het ding wordt pas over een week geleegd.

 Gisteren had ik daar, hoewel twijfelend, nog vertrouwen in. Als ik vandaag zie hoeveel vliegen de vuilnisbak ineens erg interessant vinden, denk ik dat de twijfel alsnog de doorslag gaat geven. Je zou denken, dat het goed verpakt was op het moment dat ik het wegkegelde. Maar blijkbaar werkt dat dus niet zo. Het lijkt me stug dat de plastic zakken ineens allebei stuk zijn. Het houdt de reuk in elk geval niet tegen. De reuk voor de vliegen dan. Ik ruik niks speciaals als ik in de buurt van de afvalbak sta en met mijn neus is niks mis.

 Straks zien dat ik het zooitje ergens anders drop of een paar scheppen onder de grond verplaats. Dit gaan we ons niet nog een week aandoen bij de aanhoudende zeer aangename zomertemperaturen. Er zijn mensen die ze eten, maar maden roepen bij mij heel andere associaties op dan prettig tafelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten