zaterdag 15 augustus 2020

(Ge)Wild

 Die beren op de weg gaan de komende jaren ergens lukken. Gegarandeerd. Echte beren! Vandaag een foto gezien die iemand op minder dan een kilometer buiten Coves gemaakt heeft. Minder ver dan de velden die Mariana en haar broer in die richting hebben liggen. De foto was van een moeder met twee jonkies. Zwart of bruin was moeilijk te zien. Ik gok bruin.

 Prachtig gezicht. Dat gaat dus wel een keertje lukken. Nu die wolven nog. Niet dat ik daarvoor Nederland links heb laten liggen. Daar heb ik via de nieuwsmedia inmiddels meer wolven gezien, dan hier ter plekke, terwijl ze hier getalsmatig Nederland in de schaduw zetten.

 Of het wolven zijn die hier 's nachts rondstruinen en de honden 's ochtend met regelmaat danig onhandelbaar maken, weet ik niet. 's Nachts is in de velden natuurlijk meer te doen dan je overdag zou denken. Laatst wel een slang gehad die mijn pad kruiste. Een ringslang. Niks van gevaar dus. Mariana zou bij het formaat dat voorbij zigzagde ws heel Coves bij elkaar gegild hebben. Ze zou daarentegen ws zonder aarzeling op zo'n berenjong aflopen. Omgekeerd lijkt me een stuk slimmer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten